كيك الكمثرى |
أسامة السيد - من مطبخ أسامة
نوع الاكلة الرئيسى : حلويات
المطبخ : مصري
المقادير
كمثرى
1 و نصف كوب دقيق
1 و ربع كوب سكر
6 ملاعق زبدة
2 بيضة
ذرة قمح
ملعقة كبيرة عسل
2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
نصف ملعقة فانيليا
نصف ملعقة صغيرة قرفة
2 ملعقة كبيرة سكر بنى
نصف كوب لبن
شربات
طريقة التحضير
* اضربى البيض و السكر حتي يتغير لون البيض للأصفر الباهت
* ضيفى كل المكونات الجافة ثم الحليب و اتركيهم يتعجنوا
* فى طاسة ضعى الزبدة و السكر البنى حتى الاندماج ثم ضيفى العسل
* سوى الكمثرى المقشرة المخليه من القلب فى الشربات علي النار لدقائق وارفعيها من علي النار و اتركيها لتبرد
* فى صينية ضعى خليط السكر البنى و رصي فوقه الكمثرى ثم ضيفى عجينة الكيكة و ادخليها الفرن على درجة حرارة 140
* و اخرجيها من الفرن حتي تمام النضج و اقلبيها في طبق التقديم وزينيها بالمكسرات و قدميها بالهنا
نوع الاكلة الرئيسى : حلويات
المطبخ : مصري
المقادير
كمثرى
1 و نصف كوب دقيق
1 و ربع كوب سكر
6 ملاعق زبدة
2 بيضة
ذرة قمح
ملعقة كبيرة عسل
2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
نصف ملعقة فانيليا
نصف ملعقة صغيرة قرفة
2 ملعقة كبيرة سكر بنى
نصف كوب لبن
شربات
طريقة التحضير
* اضربى البيض و السكر حتي يتغير لون البيض للأصفر الباهت
* ضيفى كل المكونات الجافة ثم الحليب و اتركيهم يتعجنوا
* فى طاسة ضعى الزبدة و السكر البنى حتى الاندماج ثم ضيفى العسل
* سوى الكمثرى المقشرة المخليه من القلب فى الشربات علي النار لدقائق وارفعيها من علي النار و اتركيها لتبرد
* فى صينية ضعى خليط السكر البنى و رصي فوقه الكمثرى ثم ضيفى عجينة الكيكة و ادخليها الفرن على درجة حرارة 140
* و اخرجيها من الفرن حتي تمام النضج و اقلبيها في طبق التقديم وزينيها بالمكسرات و قدميها بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق