![]() |
اصابع القرفة بالسكر - تشوروز |
حلوى التشوروز من المطبخ المكسيكي
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 10 دقائق
الوقت الكلى : 20 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة غويطة
معلقة خشب
حلة
معلقة قلي
طبق مسطح
مكبس كريمة
سكين
المقادير
2 x معلقة كبيرة سكر
2 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x كوب سكر
1 x كوب ماء
1 x معلقة صغيرة قرفة
1 x كوب دقيق
1 x معلقة صغيرة ملح
الخطوات
وقت الطهي : 10 دقائق
الوقت الكلى : 20 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة غويطة
معلقة خشب
حلة
معلقة قلي
طبق مسطح
مكبس كريمة
سكين
المقادير
2 x معلقة كبيرة سكر
2 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x كوب سكر
1 x كوب ماء
1 x معلقة صغيرة قرفة
1 x كوب دقيق
1 x معلقة صغيرة ملح
الخطوات
- في طاسة غويطة هنضيف كوب ماء و معلقة سكر كبيرة و نصف معلقة ملح ضغيرة و معلقة زيت ذرة.
- بمعلقة خشب هنقلّب و نسيب الماء يغلي.
- اول ما تغلي هنرفع الطاسة من على النار.
- نضيف عليها الدقيق و نقلّبهم كويس حوالي 30 ثانية.
- نسيب الخليط يبرد شوية.
- في حلة كبيرة نضيف الزيت و نسيبه يسخن.
- على ما الزيت يسخن نجهز الخليط بتاعنا في مكبس الكريمة.
- اول ما الزيت يسخن نبدأ بالراحة نّنزل الخليط في الزيت بالمكبس و نفصله بالسكين عند الطول المناسب.. و نكرر العملية
- نقلي الأصابع لحد ما يتحول لونها الي اللون الذهبي
- بعد ما نرفعهم من على النار نحطهم على مناديل مطبخ لامتصاص الزيت.
- في طبق مسطح هنضيف نصف كوب سكر و معلقة قرفة صغيرة و نخلطهم كويس
- نلّف كل صباع في الطبق لحد ما يتغطى كله بالقرفة و السكر. جاهز للتقديم
ملاحظات
- مهم جدا منضيفش أصابع كتيرة في الحلة أثناء القلي لان ده بيضعف حرارة الزيت - تقدم مع صوص الشيكولاته
- مهم جدا منضيفش أصابع كتيرة في الحلة أثناء القلي لان ده بيضعف حرارة الزيت - تقدم مع صوص الشيكولاته
المصدر: محشي.كوم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق